Wij werken samen met diverse specialisten zodat we eenieder maximaal kunnen ondersteunen. Hieronder stellen enkelen zich voor:
Gijs de Vries
De wake up call van lymfeklier kanker 7 jaar geleden heeft mijn leven veranderd. Als succesvol consultant en bestuurder werd ik geconfronteerd met de ziekte. Ik besefte mij dat het leven om geluk en gezondheid draait. Sindsdien is dat de leidraad voor de keuzes in mijn (werk-)leven. Achteraf zie ik de ziekte als een verrijking van mijn leven. Ik heb meer aandacht voor zingeving en ben meer in balans. Een beter mens zijn is daaruit voortgekomen.
Na mijn 25 jarige ervaring bij uiteenlopende organisaties onder andere als Managing Partner EY Advisory en lid van de Raad van Bestuur EY Belgie/Nederland heb ik in 2014 bewust de overstap gemaakt naar de functie van algemeen directeur van het Rode Kruis. Na mijn ziekte wilde ik op een andere manier bijdragen aan de maatschappij.
Sinds 2018 richt ik me op commissariaten, toezichthoudende functies, speciale projecten en coaching. Ik ben gedreven door te “creactiveren”; dit staat voor creëren, activeren en creatief zijn. Als toezichthouder en coach breng ik dit in de praktijk door te “creflecteren”.
Voor mij is een vitale leefstijl de verbindende schakel in wat ik doe, waar ik voor sta en ga. Dit komt tot uiting via voorzitterschappen van RvT Erasmus MC, RvC Arbo Unie, RvT Integraal Kankercentrum NL, bestuur Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving.
In dit programma ‘Leiden na kanker’ vertel ik mijn persoonlijke verhaal met mijn inzichten van de afgelopen jaren. Na de lymfeklier kanker ben ik me nog meer op mijn passie het thema ‘levensstijl en vitaliteit’ gaan richten. In het programma verken ik dit thema met de deelnemers en help hen de waarde van de ziekte te onderzoeken.
Prof. dr. Peter Huijgens

Bas Geerdes
Na het afronden van de studie geneeskunde en het schrijven van mijn proefschrift ben ik opgeleid tot chirurg. In 2005 heb ik de overstap gemaakt naar het management en werd ik medisch directeur van het VUmc. Tegenwoordig werk ik als medisch directeur bij het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) het kennis- en kwaliteitsinstituut op het gebied van kanker.
Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de wisselwerking tussen lichaam en geest. In dit programma Leiden na kanker geef ik workshops mindfulness. Ik mediteer sinds 1998. In 2010 heb ik een cursus gevolgd voor mindfulnesstrainers bij Jon Kabat Zinn, de grondlegger van de mindfulnesstraining (Mindfulness Based Stress Reduction), in de Verenigde Staten. In mei 2018 heb ik de opleiding tot mindfulnesstrainer bij het Instituut voor Mindfulness succesvol afgerond. Ik word momenteel opgeleid tot compassietrainer (MBCL).
Mark Haak
Mark Haak is master manueel therapeut, sportfysiotherapeut en fysiotherapeut. Naast zijn actieve rol binnen Nieuw Rotterdams Peil heeft Mark veel ervaring opgedaan; zo heeft hij viermaal de Olympische Sporters begeleid op de Spelen van Barcelona, Atlanta, Londen en Rio de Janeiro. Daarnaast heeft hij ervaring in de voetballerij bij Ajax en Sparta Rotterdam en was hij actief bij de Volvo Ocean Race van 2014-2015 en 2017-2018. Mark heeft zijn specialisaties behaald in ‘Master Manueel therapie en Sportfysiotherapie gericht op topsport’. In het programma Leiden na kanker begeleidt Mark de deelnemers zoals hij dat ook met zijn Olympische sporters doet: met maximale aandacht voor wie je bent en wat je kunt.