Skip to main content

We zijn aangenaam verrast door de vele reacties die wij krijgen via LinkedIn op ons programma ‘Leiden na kanker’. Al meer dan 100 likes op de posts en ruim 10.000 views. We wisten niet goed wat we konden verwachten.

Ziekte en leiderschap zijn nog altijd een taboe. Maar als 1 op de 5 mensen kanker krijgt dan ontsnappen leidinggevenden daar ook niet aan. Telkens wanneer we mensen interviewen ten behoeve van ons initiatief word ik diep geraakt door de verhalen. Het gaat van zich schuldig voelen er zo lang uit geweest zijn en nu weer terugkeren zonder te weten of men de kracht nog wel heeft de organisatie te leiden tot het ontkennen van de ziekte en doen alsof er niets aan de hand is. Existentiële vragen komen voorbij maar ook hele praktische over arbeidsrecht, gezond eten en hoe de fysieke conditie op te bouwen,

Hein Dijksterhuis

Leave a Reply